preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Braća Radić" Martinska Ves

Login
ŠKOLA ZA ŽIVOT

E-dnevnik

      

UPISI.HR

Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole

 

RASPORED ZVONA

 

0.sat 7.10 - 7.55
1.sat

 8.00 – 8.45

2. sat

 8.50 – 9.35

Veliki odmor

(obrok )

3.sat

 9.50 – 10.35

Veliki odmor

(obrok )

4. sat 10.45 -11.30

5.sat

11.35 – 12.20

6.sat 12.25 - 13.10

7.sat

13.15 – 14.00

KALAENDAR RADA

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

REALIZACIJA PROJEKATA 2021./2022.
ŠKOLE PODRŠKE
 
Projekt koji se realizirao pod vodstvom Foruma za slobodu odgoja. U projekt su bile uključene osnovne i srednje škole s područja Sisačko-moslavačke županije. Iz naše škole u projekt su bile uključene učiteljice: Marica Stanković, Danijela Bobinac, Marica Jungić i pedagoginja Marija Dinčec. Cilj projekta je
osnaživanje i poticanje za bavljenje temom suočavanja s traumatskim događajima i učenje socio-emocionalnih vještina djece i mladih u školi. Na temelju edukacija na kojima su sudjelovale uključene učiteljice i pedagoginja i zbirke radionca Protresi u našoj školi su provedene i još se provode radionice u svrhu  razvoja emocionalne otpornosti i suočavanja s kriznim situacijama u svim razrednim odjelima.
 
 
 
 
STEM EDUKATORI
 
13. travanja 2022. u našoj školi održan je projekti dan u suradnji s udrugom Institut za popularizaciju znanosti. Cilj projektnog dana bio je popularizacija znanosti i znanstvenih područja među učenicima. U projektnom danu sudjelovali su svi učenici naše škole i svatko je imao mogućnost otkriti nešto novo iz različitih područja znanosti koja su nam prezentirana na interaktivnan i zanimljiv način.
 
 
 
ANIMACIJA KOJA ŽIVOT ZNAČI
 
Škola se aktivno uključila kao partner u realizaciji projekta Animacija koja život znači u suradnji sa Institutom za popularizaciju znanosti. Cilj projekta je povećanje socijlane uključenosti osnovnoškolske djece kroz sudjelovanje u kulturno-umjetničkim aktivnostima putem interneta s obzirom na okolnosti koje nas okružuju. 
1. ANIMACIJSKA RADIONICA
Savladali smo osnove izrade animiranog filma.
 
 
NAŠ ANIMIRANI FILM MOŽE SE POGLEDATI NA DNU STRANICE.
 
KAZALIŠNA RADIONICA
Učenici 4. razreda sudjeluju u projektu Animacija koja život znači u suradnji s Institutom za popularizaciju znanosti. Cilj ovog projekta je povećanje socijalne uključenosti osnovnoškolske djece kroz sudjelovanje u kulturno-umjetničkim aktivnostima putem interneta u situaciji kada su okolnosti uzrokovane pandemijom ograničile fizički pristup takvim sadržajima te kroz radionice uživo. Upravo se spomenuta radionica održala 13. travnja 2022. u našoj školi. Učenici su pod vodstvom Lare Škrinjar (asistentice u provedbi projekta) imali kazališnu radionicu koja je dio niza radionica koje se tijekom pojekta provode.
 
 
RUKSAK PUN KULTURE
 
Prema preporuci Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u Godišnji plan i program i Kurikulum OŠ Braća Radić ove školske godine uvrštena je terenska nastava Ruksak (pun) kulture- umjetnost u kultura u vrtiću i školi. Za učenike 6., 7. i 8. razreda naše škole navedena terenska nastava organizirana je 6. travnja 2022. Učenici su uz pomoć animatora aktivno sudjelovali u aktivnostima iz kulture koje su ih oplemenile i ohrabrile.
 
 
 
 
ŠKOLSKE KRONIKE
 
Na kraju prvog polugodišta izradili smo mali školski lstić kako bismo učenicima, djelatnicima i roditeljima predstavili rad naše škole tijekom prvog polugodišta i na taj im način čestitali Božić i uputili lijepe želje. Na kraju nastavne godine napravit ćemo novi pregled aktivnosti kako bismo zaokružili naš rad tijekom ove nastavne godine.
 
LISTIĆ MOŽETE VIDJETI NA DNU STRANICE.
 
 
 
 
TJEDAN ZABRANJENIH KNJIGA
 
U prvom tjednu mjeseca listopada učenici od 5. do 8. razreda sudjelovali su u projektu "Tjedan zabranjenih knjiga". Projekt je posvećen upravo knjigama koje su kroz povijest bile zabranjene. Učenici su sudjelovali u radionicama u kojima su oni bili cenzori i imali su prilike odlučivati o sudbinama knjiga. Vrlo dobro su sve odradili i iznenadili su se zbog nekih razloga zabrane i cenzure u prošlosti. Njihove radove i razmišljanja možete pogledati u priloženim fotografijama.
 
Knjižničarka
Snježana Iveković

preskoči na navigaciju