Dana 26.9.2024. obilježlili smo Međunarodni dan svjesnosti i gubitka hrane uz edukativne radionice i predavanje.Učiteljica Razredne nastave Danijela Bobinac i njezini učenici 3.razreda i učiteljica Prirode i Biologije Paulina Pokas Pozgajec s 8.r.,ukljucujući i ostale učenike od 5.do 8.r.aktivno su se uključili u realizaciju.Tijekom projektnog dana skrenuli smo pozornost na važnost ekonomske,društvene i okolišne čimbenike za smanjenje gubitka hrane.Za smanjenje gubitka hrane potrebno je smanjiti troškove proizvodnje hrane i troškove kućansta,pomoći ugroženim skupinama,smanjiti zagađivače,stakleničke plinove i globalno zagrijavanje.Oko 30% hrane na godinu gubimo u okolišu, znači oko 1,3 miliona tona na godinu.Zato zaustavimo bacanje hrane!
Učiteljica Prirode i Biologije:Paulina Pokas Požgajec